zondag 8 juli 2018

Na een extreem natte winter, hebben we nu een (tot nu toe) extreem droge zomer. Om ons heen zien we de natuur verdrogen, maar gelukkig hebben wij de grote weide aan de zijkant nog een beetje groen, zodat Do, Roots en Chico daar nog fijn kunnen grazen.
Begin juni hebben we een prachtige eerste snee hooi hier vanaf kunnen oogsten. Dit voorjaar was het namelijk heel mooi weer daarvoor. Voldoende regen en lekkere warmte heeft gezorgd voor groeizaam gras. Vervolgens een flink drogende wind uit noorden en oosten maakte dat het eenmaal gemaaide gras geweldig droog hooi geworden is. Echter kun je de eerste 2 maanden na de oogst dit nog niet gaan voeren. Gelukkig houden we daar altijd rekening mee, en hebben we nog voldoende van vorig jaar, zodat de andere paarden toch lekker kunnen eten.
Af en toe wisselen ze van tafel, of gaan helemaal naar een ander restaurant. Vandaag neemt Lucas hiervoor het initiatief.
In het restaurant waar ze dan komen is maar één tafel, en maken ze er noodgedwongen een stoelendans van (al zou met z´n vijven aan één tafel ook prima passen)
Xavi is slimmer, die geniet in z´n eentje van het bladerenbuffet, wat dat restaurant ook te bieden heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten