donderdag 26 juli 2018

De paarden op het pad lijken de hittegolf redelijk te kunnen volhouden. Ze kunnen het grootste deel van de dag ook altijd wel schaduw of een zuchtje wind opzoeken. Dit geldt eigenlijk ook wel voor de paarden op de weide, maar voor hen hebben we toch hun ritme maar omgedraaid, dat ze overdag op stal gaan en ´s nachts naar buiten. Dit heeft méér te maken met de ernstige vliegenoverlast, dan met de temperatuur. Dat lijkt namelijk op de weide nog een paar stappen erger te zijn dan op het pad. Vraag me niet waardoor dat komt, want dat begrijp ik ook niet.
Mocht het zo zijn, dat er nog steeds mensen denken, zeggen of schrijven, dat het aantal insecten zo vreselijk afgenomen is, dan mogen die hier wel een handjevol ophalen. Als al die mensen daarvoor komen, neemt de overlast hier hopelijk wat af.
Het grootste onderzoek naar deze insectenafname is nota bene hier dichtbij op het Dwingelder Veld geweest. Uit dat onderzoek bleek in 3 jaar tijd de insectenstand 70% te zijn afgenomen. Een zeer groot raadsel voor ons, want we hebben hier juist een toename van ik weet niet hoeveel %.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten