maandag 20 april 2015

De zwaluwen maken nog geen zomer, maar wel lente, want die lijkt nu echt begonnen. Het uitmesten doen we nu onder bezielende begeleiding van de zwaluwen, daar kan geen radio tegen op. En een paartje merels heeft hun nest gebouwd boven de ingang naar de stallen in de 'nieuwe' wagenschuur.
(je kunt de staart aan de rechterkant boven het nest uit zien steken, en aan de linkerkant het koppie)
Eigenlijk moesten we Naffi gisteravond tegen 6 uur z'n eczeemdeken om gaan doen, maar voor deze ene keer hebben we hem samen met Sanne iets eerder naar binnen gedaan. Zo konden we het nog heel even uitstellen, maar vanochtend moest het toch maar gebeuren. Wij als mensen zien er alvast tegenop, dat hij hem de komende maanden weer om moet. Maar hijzelf denkt helemaal niet vooruit, en is alleen maar heel blij, dat hij hem weer om gekregen heeft. Zo heeft hij tenminste geen last meer van alle kriebelvliegjes. Net als van Joy laatst, kon ik nu ook bijna geen foto maken van Naffi, omdat hij steeds naar me toe bleef komen te bedanken met knuffels.
Ik heb Joy het laatste stuk geschoren. Die is wederom heel blij.
Eigenlijk hadden we de paarden vannacht wel buiten kunnen laten, maar dat lukte niet door andere werkzaamheden. Er kwam vandaag een mobiele kraan, om wat aan ons nieuwe stukje land te doen, en gelijk ook wat aan het pad aan die kant, om dat weer wat te verbeteren.
De paarden wachtten geduldig totdat dat allemaal klaar zou zijn, en ze de vernieuwde stukken zouden mogen verkennen.
Dat is echter vandaag niet meer gelukt. Ze zijn om ongeveer 7 uur naar binnen gegaan, zodat Bert toen even alle ruimte had om het eerste stuk van het zand te verdelen en te vlakken.
Zo kunnen de paarden morgen tot aan de voerplek komen, en moet Bert het stuk tussen de voerplek en de heuvel nog doen. Daarna kunnen ze dus weer helemaal rond, en kunnen ze hopelijk morgenavond buiten blijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten