zondag 9 augustus 2015

Binnen korte tijd is de derde nieuwe bewoner gekomen. Welkom Ramiro! Net als elke nieuwe bewoner mag hij eerst even de benen strekken en bijkomen van de reis, op de wei.
Al snel beginnen daar de eerste kennismakingen onder en over de draad.
Dan volgt de nadere kennismaking op het pad. Daar moet elke nieuwe bewoner als eerste met Omar snuffelen, omdat hij de leider is.
Voor deze keer is daarna de beurt aan Uzie. En wat ik al verwachtte, ze herkennen elkaar.
Zij snuffelen heel uitgebreid. Zo mooi!
Het gaat zo rustig allemaal, dat ze zelfs de tijd hebben om Ramiro de hooibak uit te leggen.
Misschien is mede de oorzaak, dat Nilam net naar de waterbak gegaan was. Daardoor kon die niet beginnen met de eerste rondleiding en uitleg van het PaddockParadijs. Omdat we dat wel erg belangrijk vinden nemen wij Uzie en Ramiro maar mee.
Helaas neemt Uzie die taak niet echt over van Nilam, en de hele rondleiding doen wij ook maar niet zelf. Gelukkig komt Nilam een poosje later terug, en kan die alsnog z'n taak gaan uitvoeren.
Nog weer wat later zijn Uzie en Ramiro elkaar even kwijtgeraakt, en heeft Ramiro nader kennisgemaakt met Orion. Op een gegeven moment zien ze door de struiken heen hun maatjes lopen, over het pad verderop. Dat is op deze foto niet te zien, maar wel hoe ze daarnaar staan te kijken.
Het is werkelijk prachtig om te zien, dat zo'n introductie steeds rustiger verloopt. Orion en Uzie namen Ramiro samen onder hun hoede tegen de tijd dat ze naar binnen mochten. Want zij weten al dat dat gaat gebeuren gelijk nadat we het pad uitgemest hebben. Op naar z'n eerste nacht hier, hopelijk volgen er nog vele.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten