zondag 16 februari 2014

We hebben een verdrietige week achter de rug. Nadat Nilam vorige week klachten begon te krijgen, leek ook Naffi dezelfde weg te gaan. Zo kon de dierenarts gelijk nog iemand bloedprikken. De uitslagen bleken donderdag erg teleurstellend. Bij Nilam en Naffi is allebei ook insuline-resistentie vastgesteld, en Dean z'n waardes zijn ondanks het strakke regime niet gedaald, maar zelfs nog gestegen.
Nadat we van de eerste schrik bekomen zijn, moeten we gelijk tot actie overgaan, want ze mogen zo weinig mogelijk suikers binnenkrijgen. In eerste instantie gaan we bekijken hoe de samenstelling van het ruwvoer is, dat is tenslotte het belangrijkste eten voor de paarden. Daarvoor hebben we een monster opgestuurd, om dat te laten analyseren. In ieder geval totdat we daar de uitslag van binnen hebben, zijn Dean, Nilam en Naffi niet alleen 's nachts meer met z'n 3-en in de paddock-met-inloopstal, maar nu ook overdag.
Ook Omar ging vorige week zondag moeilijk lopen, waardoor ik even vreesde voor nog iemand met insuline-resistentie. Maar al snel werd die zo kreupel, en was het zo duidelijk aan maar één voet, dat hij gelukkig 'alleen maar' een hoefzweer bleek te hebben. Wel nog een klant voor de dierenarts dus, die een poging heeft gedaan de hoefzweer uit te snijden. Dat lukte niet helemaal, hij leek te diep te zitten, maar met nog een aantal malen weken in de Biotex is Omar weer helemaal hersteld. Hij gaat, net als wij, ook weer over tot actie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten