dinsdag 29 oktober 2013

Zo, de eerste herfststorm hebben we achter de rug. En wat voor één! Flink heftig, maar gelukkig hebben we geen schade. Het begon zondag al méér te waaien, en daar vooraan voelden de paarden het al aankomen. Vooral Omar stond te stuiteren in z'n stal voordat hij naar buiten kon. In z'n enthousiasme gleed hij bijna uit toen hij de stal uitrende (hij kon het geduld niet opbrengen dat rustig te doen). En eenmaal op het pad en vrij (halster af) stuiterde, bokte en rende hij dusdanig in de rondte, dat de rest vrolijk mee ging doen. Heerlijk begin van de ochtend, zo'n schouwspel!
Maandag hebben we vóór de ergste storm nog een paar mooie foto's gemaakt. De beide nieuwkomers, Shanti en Enteny, beginnen al helemaal te wennen.
Naffi en Jake waren erg blij, dat de dekens opnieuw af konden.
Niet zo lang na deze foto brak de storm echt los, en zaten we heel snel zonder water. Er bleek ergens in het dorp een breuk in een hoofdleiding te zijn gekomen, bij het omvallen van een boom. Zo lang de paarden nog buiten waren, hadden ze de grote bak nog met 600 liter water. Maar binnen was het een stuk vervelender, want de automatische drinkbakjes deden het niet. We zijn rond gegaan met emmers water uit de regenton. Ondanks dat bleven ze toch steeds proberen 'gewoon' te drinken. Gelukkig lukte dat rond 22 uur weer, en konden we rustig naar bed gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten