vrijdag 6 september 2013

Het is zo mooi om het gedrag van zo'n groep paarden te observeren. Zo ontdek je soms weer verborgen talenten in paarden, zoals nu bijvoorbeeld in Grandeur. Hoe hij steeds pogingen doet, om Shanti en Enteny bij de kudde te gaan betrekken.
Ik begin nu ook patronen te ontdekken, bij het hele introductie-proces. Vrij snel is er een dag dat een nieuwkomer enigszins verdwaasd loopt te ijsberen. Dat is een dag waar ik erg veel moeite mee heb, maar waarvan ik gelukkig weet dat het kort zal duren, en dan voorbij zal zijn. Voordat zo'n paard er echt bij hoort, neemt enige tijd, maar we zien Shanti en Enteny al goed meedoen in de vaste rituelen hier. Het verschijnsel 'hooibak' kennen ze, en ze gaan er inmiddels vrij snel heen als er eentje vrij is.
Ze kijken hier naar Nilam, die onderweg is naar hen toe. Shanti houdt daar nog niet van, en vertrekt dan snel. Enteny draait wat om de bak heen, maar blijft er wel bij.
Al met al zijn Shanti en Enteny nog veel samen, doordat/omdat ze op dezelfde dag gekomen zijn, en ze elkaar al een beetje hadden leren kennen tijdens de trailerrit. Shanti lijkt wat meer aan Enteny te hangen dan andersom. Maar gister tijdens het binnenhalen merkten we dat andersom ook echt wel het geval is. Shanti was al zelf van de wei afgekomen naar de toegangspoort, dus haalden we haar vast naar binnen. Enteny reageerde daar duidelijk op, door ook snel van de wei af te komen, en te hinniken dat hij toch mee moest. Zo klopte het niet, Shanti al binnen, en hij nog buiten. Dus hebben we snel Enteny z'n halster gepakt om hem ook op te halen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten