vrijdag 10 mei 2013

De afgelopen paar dagen hadden we geen werkzaamheden aan de nieuwe schuur, maar wel voor de nieuwe schuur. De gebinten zullen in de 3e week van mei klaar zijn, dus tot die tijd kunnen we andere dingen regelen. Zo zijn nu de straatmakers aan het werk. Die kunnen de schuur vast instraten, en de verharde voerplek erachter opnieuw doen. Die lag namelijk niet meer helemaal op de goede hoogte, en de waterafloop klopte niet meer. Voor die werkzaamheden aan het paardenpad, is deze 3 dagen en nachten afgesloten geweest. Dit vroeg heel wat van ons aller aanpassingsvermogen en improvisatietalent. Steeds als we een paard in of uit de groep moesten hebben, was het zoeken naar de beste oplossing en mogelijkheid om dit te doen, omdat de normale doorgang er niet was. De hooibak die normaal achter de schuur staat, hadden we naar de andere kant gebracht. Gelukkig is die verharde voerplek groot genoeg, dat er 2 hooibakken kunnen staat, zonder dat ze de doorgang belemmeren.
Na afsluiting van het pad zijn alle stenen eruit gehaald, en op een grote bult gegooid.
Deze bult stenen had de hele woensdag de doorgang naar de mestplaat geblokkeerd. Een lege kruiwagen konden we er 's morgens nog net erachter vandaag tillen, maar daarna was het gedaan met de pret. Hoe moet dat nu als je de volle kruiwagen niet naar de mestplaat kunt rijden? Dan maar 1 stal uitmesten (die van Grandeur), en toen hield het op. Dus hebben we bedacht dat we heel binnenkort toch de grote stallen-schoonmaak gaan doen, en daarom nu vast Sanne, Naffi, Filon en Do naar de andere kant verhuist hebben. Dan hoefden ze tenminste niet in hun eigen onuitgemeste stal. Donderdag is de blokkade opgeheven, zodat we alle stallen weer uit konden mesten. Maar de stal-indeling houden we nu even zo, totdat aan die ene zijde alles schoongemaakt is met de hogedruk-reiniger. De bestrating ligt er weer strak in, en we kunnen zo alles terugbrengen naar de 'oude' situatie.
Overigens is dit een stukje wat voorheen niet verhard was, het ligt nu ook achter de nieuwe schuur langs. Dadelijk de afrastering opnieuw zetten, tussen de nieuwe schuur en de nieuwe straat, en dan kunnen de afsluitingen weer verdwijnen, en kunnen de paarden weer rond lopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten