vrijdag 27 april 2018

Toen de paarden nog 's nachts op stal kwamen, kreeg Roots elke late avond nog een portie geweekte grasbrok. Nu ze 's nachts buiten blijven lukt dat niet meer, maar we zagen dat ze dat toch wel nodig had. Ze leverde best snel behoorlijk wat gewicht in, zodra ze dat niet meer kreeg. We haalden haar daarom al snel overdag even een keer uit de groep, zodat ze dat dan op haar gemakje kon eten. Roots net buiten de draad, en Lucas bleef dan bij haar in de buurt, net binnen de draad. Omara is namelijk nu helemaal niet meer bij hen, omdat ze altijd bij Nilam en Jake is (zie foto van afgelopen dinsdag). Sinds een paar dagen heeft Lucas echter z'n liefde voor Candy herontdekt.
Dat gaf ons de gelegenheid Roots een paar uurtjes op de weide te laten gaan, bij Do en Chico.
Halverwege de middag wilde ik Roots haar deken een poosje af gaan doen, en haar een lekker borstelbeurt te geven. Zij is wat later begonnen met uitharen dan de rest, zodat ze nu nog volop haren kwijt wil. Maar op dat moment gaf ze aan, dat ze graag weer op het pad wilde gaan, naar Lucas toe.
Iedereen vindt dat allemaal helemaal prima. Het is fijn, dat ze elkaar allemaal zo lief vinden. Candy blijft dan soms bij dit duo (heb ik niet op de foto helaas), of ze gaat weer naar haar andere mannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten