dinsdag 23 april 2013

Het waren een paar bedrijvige dagen. Gisterochtend zaten wij nog aan ons ontbijt, toen de bouwvakkers kwamen, om de bekisting klaar te gaan maken, zodat vandaag de fundering gestort kon worden. De paarden moesten hun ontbijt toen nog krijgen, en ze moesten dus ook nog naar buiten. Dat gaf nogal wat gehinnik, en best wat stress bij sommige paarden, omdat het allemaal pal voor de stal gebeurde. Eenmaal buiten konden ze lekker hooi gaan eten, en was het snel weer rustig in de kudde.
Af en toe ging iemand inspecteren wat er in dat grote gat gebeurde, maar ze vonden het gelijk helemaal prima.
Vanochtend wilden we de paarden graag vóór 7 uur buiten hebben, en dat is ook gelukt, want om 8 uur zou de auto met beton er zijn om de fundering te storten. Hiervoor moest de ene hooibak nog naar de andere voerplek verplaatst, en een stuk van de afrastering weggehaald worden (en een stuk pad afgesloten)
De betonauto bleef voor aan de weg staan. Het beton ging in de grote trechter, die door een shovel over het paardenpad naar de schuur gebracht werd. De achterkant van de fundering werd gestort vanaf het pad.
Ondertussen gaat voor de paarden het 'gewone leven' door.
Om de voorkant te kunnen doen hebben we het hek weggehaald (en met de andere hekhelft het pad afgesloten), zodat de shovel daar langs kon gaan.


En nog steeds staan de paarden aan de andere kant rustig hooi te eten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten